Splošni pogoji

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine bambam.si (v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja METRE d.o.o. Savinjska cesta 38, Trbovlje, 1420 Trbovlje.

Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni strani in so stalno dostopni na vseh straneh spletne trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.


2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Spletna trgovina se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:

 • Podatke o podjetju (ime, sedež in matična št. podjetja)
 • Kontaktne podatke za hitrejšo komunikacijo (telefon, e-pošta)
 • Bistvene lastnosti artiklov v ponudbi
 • Dostopnost artiklov
 • Pogoje dostave (način, kraj in rok dostave)
 • Cene ki morajo biti jasno določene, prikazano mora biti ali že vsebujejo DDV in stroške prevoza in druge dajatve
 • Način plačila in dostave
 • Časovno veljavnost ponudbe
 • Rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 42. Členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)
 • Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci


3. NAROČILO IZDELKA

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke 24 ur na dan 7 dni v tednu. Izdelki se dostavljajo na območju Republike Slovenije.
Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „zaključi nakup“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. V primeru plačila po povzetju bo naročilo potrjeno in odposlano najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila, in sicer z novim elektronskim obvestilom o potrditvi in odpremi naročila. V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu naročila. Ko je skupni znesek naročila nakazan na tekoči račun ponudnika, je naročilo plačano. Za plačilo naročila po predračunu ima kupec na voljo 7 dni, če v tem času naročila ne plača, lahko ponudnik naročilo/pogodbo prekliče.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. V primeru napake lahko kupec naročilo v času do prejema elektronskega obvestila o potrditvi in odpremi naročila prekliče brez dodatnih stroškov.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen. Z izvedbo naročila in strinjanjem s splošnimi pogoji se kupec strinja, da se lahko njegovi kontaktni podatki (e-mail, mobilna številka) uporabljajo v marketinške namene podjetja Metre d.o.o. Stranka se lahko pisno odjavi od prejemanja na e-mail naslov metre.prodaja@gmail.com.

Za nakup v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Podatki se hranijo v bazi kupcev in kupec lahko zahteva dostop do svojih osebnih podatkov. V vsakem primeru pa lahko uporabnik zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: info@bambam.si


4. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ne zajemajo pa stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora uporabnik ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Pridružujemo si pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.


5. MOŽNOSTI PLAČILA in IZDAJA RAČUNA

V spletni trgovini je na voljo več načinov plačila:

1. Plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke ali ob nastopu najema)

Kupec plača odkupnino na licu mesta ob prevzemu naročenega paketa dostavljavcu. Dostava je 1-5 delovne dni, v kolikor ni pri posameznem izdelku določeno drugače.

2. Plačilo po predračunu

Kupec odda naročilo in v potrditveni e-pošti prejme podatke za nakazilo zneska naročila. Paket je odposlan v nekaj dneh od prejema plačila. Rezervacija je potrjena ob prejemu plačila.Za dostavo skrbi podjetje GLS Slovenija in Pošta Slovenije, dostava se zaračuna v skladu s cenikom.

Dobavni rok je predvidoma 1 - 5 delovne dni, odvisno od časa oddaje naročila in načina plačila.

Spletna trgovina pošlje kupcu račun v tiskani obliki v paketu skupaj z naročenimi artikli, ali po želji kupca tudi e-račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.


6. VRAČILO BLAGA

Spletna trgovina bambam.si kupljenega blaga brez ugotovljenih napak ni dolžna zamenjati. Ustreznost posameznega izdelka se preveri pred samo odpremo naročila.


7. REKLAMACIJA

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: info@bambam.si, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.


8. GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil za uporabo, predložitvi garancijskega lista ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni v garancijskih listih. Obrazec za vračilo izdelka v garancijo lahko kupec dobi na zahtevo preko e-pošte.


9. STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna kadar:

 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo
 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • Artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem

Primernost artikla se primerja z drugimi, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


11. Prevzem artiklov

Kupec je dolžan artikel, ki ga naroči v spletni trgovini prevzeti v 7 dneh od prejetega obvestila dostavljavca. V nasprotnem primeru se paket od dostavne službe (GLS, Pošta Slovenije) posreduje nazaj v skladišče pošiljatelja. Ko je paket vrnjen nazaj v skladišče, ga lahko kupec prevzame osebno v fizični trgovini podjetja v nasprotnem primeru bo naročilo preklicano.


12. Pritožbe in spori

Spletna trgovina bambam.si , spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov. Tako se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s spletno trgovino lahko poveže preko telefona na številko +386 31 535 193 ali po elektronski pošti na info@bambam.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.


Prizadevamo si da se morebitni spori rešijo sporazumno.13. Nagradna igra

13.1. Splošne določbe

Organizator nagradne igre “BamBam nagradna igra”, je podjetje Metre d.o.o, Savinjska cesta 38, 1420 Trbovlje, (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 4.10.2020 do 25.10.2020, organizator si ob nizkem številu ustreznih sodelujočih pridržuje podaljšanje nagradne igre in sicer do vključno 15.11.2020 do 20:00. Nagradna igra poteka na družabnem omrežju Facebook in spletni strani www.bambam.si. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem.


13.2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18 let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki so izpolnili navodila, ki jih zahteva objava. Sodelovanje v nagradni igri ni možno za zaposlene v podjetju Metre d.o.o. in njihove ožje družinske člane.


13.3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

V nagradni igri sodelujejo vsi, ki v času od 4.10.2020 do 25.10.2020 opravijo nakup ali več nakupov na spletni strani www.bambam.si v skupni vrednosti minimalno 50,00 (petdeset) evrov. V primeru več nakupov iste stranke, se vrednosti nakupa seštevajo. Nagradna igra se konča 25.10.2020 ob 20:00, organizatorji bodo med vsemi ustreznimi sodelujočimi določili nagrajenca, katerega skupni znesek nakupa je v času od 4.10.2020 do 25.10.2020 najvišji. Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v nagradni igri strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime in priimek oz. uporabniško ime, s katerim so sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani podjetja Metre d.o.o., dodatno pa jih o nagradi obvestimo tudi preko zasebnih sporočil.


13.4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

Nagrajenec bo objavljen na Facebook strani podjetja Metre d.o.o. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajenca v roku treh (3) dni po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in davčno številko. V kolikor nagrajenec ne pošlje podatkov v tem roku, se žrebanje ponovi. Posredovanje vseh teh podatkov na e-pošto ali preko zasebnega sporočila je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče, nagrada ni prenosljiva, zamenjava nagrade ni mogoča.


13.5. Nagrada

TV LCD Manta 43 FULL HD vam pošljemo po pošti, najkasneje v roku enega (1) tedna po prejemu zahtevanih podatkov s strani nagrajenca na mail info@bambam.si ali preko zasebnega sporočila.


13.6. Davki in akontacija dohodnine

Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.


13.7. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.


13.8. Pravila nagradne igre

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo na spletni strani strani organizatorja: www.bambam.si Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani podjeta Metre d.o.o. V nagradni igri lahko sodelujejo samo fizične osebe.


13.9. Varovanje osebnih podatkov

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov. Organizator nagradne igre si pridružuje pravico do uporabe podatkov pridobljenih z nagradno igro v marketinške namene. Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo s podatki udeležencev ravnal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Sodelujoči v nagradni igri lahko kadarkoli zahtevajo vpogled, prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave njihovih osebnih podatkov za promocijske namene, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


13.10

Dobitek v nagradni igri je obdavčen le, če njegova vrednost presega 42 EUR. V tem primeru se akontacija dohodnine izračuna in plača po stopnji 25 % od vrednosti dobitka. Izračun in plačilo akontacije dohodnine je za davčnega zavezanca dolžan opraviti dobitnik nagrade na podlagi davčnega obračuna. Če je nagrada izplačana v denarju, je davčna osnova vrednost nagrade. Če pa je nagrada v naravi, je davčna osnova tržna cena nagrade, povečana s koeficientom davčnega odtegljaja. Če je znesek izračunane akontacije dohodnine nižji od 20 EUR, se akontacija dohodnine ne odtegne in ne plača, vrednost dobitka pa se bo vseeno vštela v letno davčno osnovo za odmero dohodnine.


14. GRAFIČNO GRADIVO

Vir vseh grafičnih gradiv produktov na spletni strani www.bambam.si so dobavitelji produktov (SO d.o.o., Elkotex d.o.o. itd.). Za grafične ikone in gradivo za naslovne slike pa se uporabljata spletni strani www.freepik.com in www.flaticon.com.


Trbovlje, 4.10.2020METRE d.o.o.

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberi piškotke